Brunch och keramik

I söndags tog vi oss ut på en liten roadtrip till Höganäs.
 
Vi startade med brunch på Höganäs saluhall. Där fick jag dessutom chansen att köpa en ny favvismugg (min gamla likadana gick i tusen bitar pga klantig ägare).
 
Dessert
 
195 pix kostade brunchen på Saluhallen, och det var den värd! För barn upp till tolv år kostar det 10 kr per år, så K-man kostade en tia. Lätt värt! Däremot tog de 75 spänn för en 33 cl öl, och även om den var god, och brygd på Bjärehalvön, är det väl i dyraste laget kan man tycka. Vi gick iaf därifrån nöjda och glada! Och mätta som tre uppstoppade korvar.
 
Sen styrde vi kosan mot Höganäs design outlet. Det är livsfarligt för plånboken. Men kul!
Vi kom hem med en hel massa porslin som vi inte hade planerat att köpa, men ooops, så kan det gå :)
 
Höganäs mattallrik (de under assietterna), 26 cm, sex för 210 kr (299 minus 30% rabatt)
Höganäs djup mattallrik, sex för 210 kr (299 minus 30% rabatt)
 
Rörstrand ostindia / Ittala Taika
 
Rörstrand Swedish Grace
 
Ostindia blev jag störtkär i, jag var bara tvungen att köpa den. Och Ittala-muggarna i svartvitt är SÅ goda att dricka ut! Den vita hade vi sedan innan (två från början, men en var kantstött och ful) och nu köpte jag en blå kompis till den. Syns inte så bra på min mobilbild, men den är riktigt härligt kornblå!
Såklart var vi inne en sväng på Lager 157 oxå. Men jag hittade inte ett jota, varken till mig eller till K. Ch däremot hittade tre skjortor, snygga som tusan alla tre. Så nu får han fasen i mig börja använda sina trettiofem skjortor istället för att ha tischa och hoodie varje dag.
 
//Storasyster
 
Inredning, Shopping | Keramik, brunch, familj, höganäs, ittala, outlet, rörstrand | | Kommentera |

Man tager vad man haver

Vi har lite olika taktik, min man och jag. Men alla sätt är bra utom de dåliga. Jag, som oftast sitter bak, brukar köra med en scarf eller en jacka Ch, som är lite mer praktiskt lagd, hittade ett gäng strips och en mjuk hundleksak.
 
Som sagt, man tager vad man haver ;)
 
 Sov gott Kasper, utan nackspärr
 
//Storasyster
Kasper | Kasper, bilar, roadtrip, sova | | Kommentera |

KK

Malmö-baserade läsare, eller ni som befinner er på facebook, har säkert nåtts av infon att min arbetsgivare (snart fd) har gått i kokurs. I tisdags, den 23/6, lämnades en konkursansökan in av våra ägare själva.
 
 
 
Ni kan läsa Sydvsenskans artikel här. Pressreleasen ser ut såhär:

Salads and Smoothies begär sig i konkurs.

Styrelsen för Salads and Smoothies Sverige AB har idag lämnat in egen ansökan om konkurs till Malmö Tingsrätt.
Bolaget försattes i rekonstruktion i februari pga. lönsamhetsproblem. Under rekonstruktionen har ett stort arbete lags ned för att komma tillrätta med lönsamhetsproblemen. Tyvärr kan ledningen konstatera att arbetet inte nått de resultat som är nödvändiga för fortsatt drift. Detta trots att ägarna tillskjutet väsentliga finansielle resurser.
Den främsta orsaken till att rekonstruktionsarbetet nu avbryts är att försäljningsutvecklingen under våren varit negativ, delvis beroende av det dåliga vädret. En annan faktor är att man inte lyckats komma överens med samtliga fastighetsägare, även om man lyckats med en del.

Styrelsen i Salads and Smoothies
 
 
För min del innebär det en uppsägning där jag förhoppningsvis blir arbetsbefriad under uppsägningstiden som i mitt fall är två månader. Vidare innebär det att lönen betalas ut via lönegaranti, genom länsstyrelsen. Lönen som jag skulle fått den 25e juni är därför sen, och vi räknar med att vi får den ca två-tre veckor senare än vad vi eg skulle haft, dvs någonstans runt den 10 juli. Sist men absolut inte minst innebär det att jag förlorar 30 sparade semesterdagar, dvs SEX veckors lön med semestertillägg. Har jag riktig "tur" förlorar jag dessutom ca två veckors komptid, men det tänker jag fasen i mig kriga om.
 
Så snälla ni - håll tummar och tår för att jag:
1. Blir arbetsbefriad under uppsägningstiden
2. Får ut min komptid i ledig tid, så att jag kan ta mina inplanerade veckors semester utan att bli fattig
3. Hittar ett nytt världens-bästa-jobb
 
Summa kardemumma: Jag brukar ju säga att allt har en mening. För det har det. Meningen med det här har jag dock inte funnit än, och i ärlighetens namn vet i tusan om jag gör det heller...
 
//Storasyster
Jobb & Skola | bolag, företag, konkurs, saladsandsmoothies | | Kommentera |
Upp