Mullvaden har bajs på huvudet

Ja, det är sant. Fast kanske inte IRL. Men på Skånes Djurpark, där har han det. Och den stora uppgiften för alla besökare, är att ta reda på vem som har bajsat på honom :)
 
I söndags var vi på Skånes Djurpark. Vilket fantastiskt ställe!
 
Senast jag var där var jag åtta år gammal och på skolresa. Och då (iaf enligt mitt något suddiga minne) såg det heelt annorlunda ut. Parken är superfin och det är väldigt mycket fokus på barnen! Bla då bajsfokus :)) Fast om jag ska vara helt ärlig så tror jag nog att vuxna skrattar mer åt det där bajset än vad barnen gör!
 
Åker skrinda med moster
 
 
Pigge Piggsvin. Ja, fast ni är det ju ett vildsvin, men ändå :)
 
Vi hade en supermysig dag i parken. Mormor hade med korv och bröd som grillades till lunch och sen fikade vi på lyxbullar från Gateau till kaffet. Kasper hade det dock lite kämpigt. Han startade besöket med att bli stångad av en get, så halva ryggen var sårig. Jädrans arg get alltså. Personalen skötte det dock otroligt bra. Vi blev verkligen omhändertagna med skaderapport och presenter. Och i måndags hörde de av sig igen via sms för att höra så Kasper var ok. Mycket bra jobbat tycker jag. Men det var inte nog med det. För när vi skulle busa i vattnet blev jag plötsligt dyngsur (för att nån unge tyckte det var kul att ändra riktning på vattenstrålen, man tackar), och i samma veva gör ungen nån form av vurva och ramlar med nyllet rakt ner i backen, face plant. Så vi åkte hem med en skadad rygg, bula i pannan och skrapsår på näsan.
 
Vi avslutade sedan kvällen med en kanonvolt rakt in i soffbordet, pang rakt på okbenet. Stackars mr K-man blödde näsblod och det var allmän kalabalik här hemma innan alla berörda lugnade ner sig och vi (efter samtal med 1177) kunde konstatera att det nog ändå gått ganska bra.
 
Inte Kaspers dag alltså. Men jag tror ändå att han tyckte det var rätt kul att klappa getterna. Iaf före stång-incidenten :)
 
//Storasyster
Kasper, Resor | bajsbrunastugan, familj, get, mullvad, söndag | | Kommentera |

Målgaller

När jag blev uppsagd från Scandic fick jag förmånen att få hjälp av TRR (Trygghetsrådet). Det var helt fantastiskt. Man får en coach som man träffar regelbundet, ca en gång varannan vecka. Man får goda råd och CV-stöttning om det behvös. Man får oxå lite uppgifter att tänka över för att ta reda på vad man vill (om man inte vet det redan såklart) och så får man allmän coachning i jobbsökandet. Alla som jobbar på TRR har någon form av bakgrund i coachning eller utbildning och de jag träffat hittils har varit fantastiska. Dessutom finns det massvis med utbildningar och föreläsningar man får ta del av.
 
Så när jag nu blev uppsagd från Salads and Smoothies och fick info om att jag hade rätt till TRR igen blev jag så himla glad. Jag har fått en kontakt som heter Anne Stewart. Hon har jobbat med omställning, yrkescoachning, utbildning mm i typ hela sitt liv, och hon är fantastisk. Jag har bara hunnit träffa henne en gång än så länge, men jag fick med mig en lite läxa hem att fundera över. Ett målgaller. Det är en uppgift man kan göra för att komma på "vad man ska bli när man blir stor". Testa vettja!
 
 
 
 
 
//Storasyster
Jobb & Skola | arbetssökande, målgaller, nyttjobb, trr, trygghetsrådet | | Kommentera |

En eftermiddag på stranden

I lördags em körde vi ut till Klagshamn för ett dopp i det blå och lite mys i sanden (säger hon som hatar sand, men vad gör man inte för sin unge...). Några timmar räcker gott för att f bort rastlösheten på både mig och Kasper.
 
Vattenkrig
 
//Storasyster
Vår vardag | Ledig, bus, familj, malmö, strand | | Kommentera |
Upp