prickar.

Som sagt, igår började vi dagen med nybakat bröd och gjorde samma idag. Vad kan man säga, jag är en sucker för nybakat bröd...


Min finfinfina servis som jag har fått av pappas särbo Helené. Detta var den första servisen hon köpte när hon flyttade hemifrån, tror det var någon gång på 70-talet. Hon gav den till mig eftersom hon vet att vita prickar på röd bakgrund är det bästa jag vet. Jag har samlat på mig en hel del med det mönstret. Gardiner, väskor, sittdynor, julgranskulor, kläder, burkar osv.. Men servisen är min favorit.Ett litet tag senare hittade mamma denna till mig på Åhléns.  =)
Lika mycket som jag älskar nybakat bröd är jag också en sucker för olika muggar och koppar. Därför brukar jag tracka både syster och pojkvän med alla möjliga olika muggar. Jag tänker att eftersom jag älskar dem, gör nog de också det! För länge sedan hittade jag denna muggen på ÖoB. Barnslig och söt. Precis som honey, så jag köpte den till honom. tillsammans med en likadan skål, perfekt till fil och müsli=)

Igår åkte vi hem till mamma och Hans för lite lördagsfika, jag Nicklas och Jonas. Och Yoshi såklart. När vi kom in genom dörrarna kände vi doften av nygräddare våfflor. Mumma!!Yoshi ville också ha!
Jag hittade en trött katt i soffan. Han är fin. När han sover.Och dessa magneter på mammas kylskåp, tycker de är lite filuriga, så var tvungen att fota dem. I sommarstugan, som helt saknar el har vi "Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus".

Idag har jag bänkat mig i soffan och tänker bara ha en riktigt slö Söndag, det enda jag gör är att springa upp och ner till tvättstugan, har tvättid idag. Kul.

//Lillasyster
Foto | | 2 kommentarer |

alice i underlandet

Vaknade redan 07.15 idag och kunde inte somna om. Låg kvar en stund i hopp om att få någon mer timme sömn, men icke. Magen skrev efter mat. Lämnade två snarkade, sovande sömntutor och gick till Börjes konditori för att köpa min favorit. Alpbröd. Så gott. Nu sitter jag här med min kopp te (ovanligt) och hart en bra känsa i magen. Idag kommer bli en bra dag. Jag känner det på mig. Det behöver jag efter en sånhär skitvecka. Snälla, ge mig en bra dag.Mumma

Ska strax gå in på SFs hemsida och boka biljetter till världspremiären av Alice i underlandet. Verkar vara en fantastisk film. Älskar Johnny Depp, han är min absoluta favorit. (Det är ju inte för intet som jag har två stora inramade bilder från Fear and loating in Las Vegas i vardagsrummet) Tim burtons filmer är alltid totalt fantastiska och dessutom älskar jag Sarah Bonham Carter. Ett toppenteam helt enkelt!! Det är ju inte första gången de gör film tillsammans. En annan favorit är Sweeny Todd, en film där Johnny Depp faktiskt sjunger en hel del. Och tro mig, karln kan sjunga!!Johhny Depp som den galne Hattmakaren i Alice i underlandet och tillsammans med Sarah Bonham Carter i den mörka men vackra filmen Sweeny Todd.


Blommorna jag fick av honey står kvar, men rosorna får jag nog slänga ut idag...

//Lillasyster

Vår vardag | | 2 kommentarer |

cancer.

För fyra år sedan fick jag beskedet. En ovanlig form av äggstockscancer. Gulsäckscancer. Tumör i äggstocken. Idag sitter jag här pigg som aldrig förr. Tittar man på mig syns det ingenting. Som att jag alltid mått så här bra. Håret har växt ut, färgen i anstiktet har kommit tillbaka och mina kilo har kommit tillbaka. Men ärren finns kvar. Både de synliga och de jag har inombords. De kommer alltid att finnas där. Så även min tacksamhet. Tacksamheten till att jag sitter här, tacksamhet till min familj och självklart min underbara Nicklas som alla alltid fann där. Jag klarade det. Vi klarade det. Alla gör inte det. Det är så jävla orättvist. Självklart har jag en speciell person i mina tankar när jag skriver detta. Kan inte sluta tänka på henne. Hennes familj. Mig själv, min familj. Sjukdomen.

När jag rensade bland mina papper igår hittade jag en del dokument. Papper jag aldrig kommer slänga. Någonsin. Klumpen i magen kom tillbaka. Illamåendet. Rädslan. Samtidigt kunde jag inte låta bli att känna lycka. Lyckan över alla som brydde sig, hälsade på, ringde, skickade sms, mail och brev. Och bakade paj till mig =) när jag låg på gynavd på onkologiska kliniken på universtitetssjukhuset i Lund.Har sparat så många dokument som möjligt, men jag vet inte varför, jag kan bara inte slänga dem. När jag tittade igenom alla olika papper hittade jag även detta.
När jag och Nicklas reste i asien lämnade jag blodprov en gång i månaden. Min läkade vågade inte göra ett undantag bara för att jag skulle ut och resa. Det förstår jag. Så jag kontaktade Europeiska reseförsäkringar och de hjälpte mig att hitta ett bra sjukhus. Två gånger besökte vi Bumrungrad Hospital i Bangkok. Vilket ställe! Enormt stort (Inte så konstigt när det är ett internationellt sjukhus i en gigantisk stad) och väldigt duktig peronal. Kunniga, proffsiga och hjälpsamma. Dock hade de lite probem med att uttala Elin Cecilia Jonsson =)

När jag fortsatte bläddra vidare hittade jag en stor hög med vykort, teckningar och brev som vänner och släktningar skickade till mig.Söta, eller hur??

Så. Alla mina tankar till de som kämpar mot cancern. Och till henne. Såklart.

//Lillasyster


Vår vardag | | 6 kommentarer |
Upp