En god gärning

Idag är jag ensam hemma. Skönt!
Det är klart att det är mysigt att vara två, och jag skulle inte byta det mot något. Men ibland är det skönt att bara vara själv.

Och inte nog med det, jag har bara en hund hemma dessutom. Zaphire är hos farmor och farfar, så idag är det jag och Disel som håller fortet:) Ja, eller jag håller fortet och Disel har gosat ner sig i soffan!Medans Disel har myst i soffan har jag haft mysmiddag. Samma som alltid när jag är själv: Räkor, grönsaker med dip, crostini med färskost och brie. Mums! Och så rosé till det såklart!


Bästa middagen!

Tidigare i idag var jag på Bikram Yoga. Har inte varit där på nästan ett halvår, och det är bara att inse att "synden straffar sig". Trodde på riktigt att jag skulle avlida en liten stund. 40 grader varmt och 40% luftfuktighet skojar man inte bort. Speciellt inte när man dessutom ska göra 26 st mer eller mindre omöjliga poser.


Har ni funderat på det här med goda gärningar? Det kanske låter lite "old school"... eller?
Jag tror iaf att om man ska utvecklas som människa så måste man hela tiden sätta upp nya mål för sig själv. För några månader sen var mitt mål: "Gör något nytt varje dag". Det kunde vara enkla saker som att ta en ny väg till jobbet eller lite svårare som att träna något nytt jag inte provat innan.
Nu har jag ett nytt mål: "Gör en god gärning varje dag". Jag vet inte direkt om det gör mig till en bättre människa, men jag glädjer förhoppningsvis någon annan. Och så känner jag mig duktig :)
Idag köpte jag tidningen "Aluma" som säljs av de hemlösa här i Malmö. Då kände jag mig duktig! Sen när jag var ute och gick med Disel såg jag en parkerad cykel med bakljuset fortfarande på. Så jag stängde av det så att batteriet inte tar slut. Duktig igen!
Ja, det låter kanske tramsigt, men prova det! Man mår bättre, och man känner sig duktig och snäll. Och som sagt, det gynnar ju någon, vilket aldrig kan vara fel!!


Förresten, vet ni!! Jag köpte en vas (typ, eller vad man nu ska kalla det) och ett fat på Tradera för ett litet tag sen. Vi ska nämligen göra om vårt vardagsrum inom kort och det ska gå i turkos/petrol/blå. Så jag kollade om det fanns nåt kul fint på Tradera som kan komma att passa i det nya rummet. Jag hittade annonsen "Blått är flott" och gillade det direkt. Jag la bud, och vann på ca 200 sek. Minns inte exakt, men det var iaf inte över 200. Igår fick jag äntligen tid att hämta paketet, och gissa vad!?

Rörstrand Ritzi!

Haha, Bengt något i efternamn visste nog inte vad han sålde. Tack för det Bengt!


Nu ska jag krypa i min morgonrock jag mysa med Disel i soffan.
Ha en bra söndag!!

//Storasyster
Inredning | | 2 kommentarer |

Wonne Present.

I Onsdags var det dags för det sista besöket (trodde jag...) hos min fantastiska läkare Susanne Malander. Hon är överläkare på Gyn Onk på Universitetssjukhuset i Lund. Alltså den avdelningen jag "tillhör". Onkoligiska avdelningar är där man behandlas för sina tumörer, strålning eller cytostatika (cellgifter). Att det blev gyn-avdelningen för min del är ju eftersom min tumör satt på min högra äggstock. Susanne är en genomgo kvinna som har varit med mig sedan dag ett, vilket ger en enorm trygghet. Alltid lika glad och sprudlande. När jag berättade för henne att jag och Nicklas skulle resa runt i sydostasien blev hon supertaggad och kom mer hur mycket tips som helst. När hon var yngre gjorde hon nämligen en liknande resa, men mest i Indien om jag inte minns fel. Hon är lätt och prata med om allt, och jag glömmer alltid att jag sitter i ett undersökningsrum i ett av sveriges största sjukhus tillsammans med en överläkare. Det känns bara som att det är jag och Susanne i ett vanligt rum. Inte överläkare Susanne. Utan bara Susanne. De senaste tre gånger har hon sagt "då ses vi en gång till Elin, innan du får börja gå till CSK (Kristianstad) istället". Haha. Men det gör inget, det känns bra att åka till Lund. De där 10 milen gör inget alls. Jag skulle kunna lägga mitt liv i deras händer. Eller ja, det har jag ju redan gjort... Och det gick ju bra! =)

Under behandlingstiden lämnade jag blodprov en gång i veckan, så de skulle kunna ha koll på att jag inte fick några nya cancerämnen i kroppen. Efter behandlingarna blev det varannan vecka, och sedan mer och mer sällan. Senaste tiden har jag besökt provtagningen varannan månad. Igår sa Susanne att jag kan sluta med det. Alla prover har varit tiptop sedan efter behandlingarna, och nu har det ju gått över fyra år. Splittrade känslor, skönt att slippa tänka på det men samtidigt, nu har de ju ingen koll på mig längre... Som Nicklas sa "Men de kan ju inte sluta med det bara sådär!" Men bara sådär är det ju faktiskt inte, det är dags att sluta helt enkelt. Jag som började bli bundis med tanterna på provtagningen i stan!

I Maj ska jag dit nästa gång, splittrade känslor där med. Frisk... Känns oerhört lättande och skönt att gå vidare, men samma sak här, nu kommer de inte ha den stenkollen på mig som de haft innan... Och Alexandra, sköterskan, blir alltid så glad när jag ser henne. Alltid färgglada strumpbyxor, koftor, skor. Och glittrig ögonskugga! Jag tjatar varje gång jag är där att jag tycker de kan piffa upp rummen lite. En blomma här, rand där. Dessutom tror jag alla skulle bli piggare av lite färg på de räliga patient- och sängkläderna. Det behövs inga chockrosa väggar eller turkosa golv. Men en prick eller blomma eller rand, kan väl inte skada?? Vita sletna kläder med REGION SKÅNE i stora boksäver tryckt på känns inte alls kul.

På vägenen hem körde jag och mamma inom ett ställe som heter Wonnes Present. Det ligger mitt ute i skogen utanför Höör. 750 kvm stor butik fylld med massa underbrara saker. Ljus, lykor, blommor, krukor, kläder, möbler, tvålar, servetter, smycken etc. Hur mycket fint som helst. Hon säljer även jättemycket från Kreativ Instinkt.

Kreativ Insikt vill inspirera till stora tankar i den lilla världen. Vi vill inspireradig att stanna upp en stund i vardagen och tänka: Är det här jag? Lever jag verkligen mitt liv?

Vår vision är att om vi är fler och fler som väljer att följa våra hjärtan och skapa liv som bygger på lust, glädje och kärlek, så kommer vi alla att må bättre.

Några av mina favoriter:


Änglar finns - du är en. Love it!!


En drömpuppa. Här ska man skriva ner sina drömmar på den lilla lappen i berlocken, så bär man de med sig och aldrig glömmer.


Hon säljen en massa olika kort, tavlor och tändstickaskar med kloka och härliga citat. Vacka bilder också såklart.


VäggdekorDenna tändsticksask köpte jag till mig själv. Tyckte jag var värd det =)
När vi skulle betala såg vi en bra skylt: Dammtussar är änglatofflor


Den 4 november har hon öppet hus 10-21, då blir det samma inspiration, glögg och pepparkakor. Jag och mamma ska dit, följ med vettja!//LillasysterVår vardag | | 2 kommentarer |

Elin Skagen del II

Here we go again...


Tlött liten honey..Japp, vi gillar att hoppa.

Som Frida skrev tidigare så var vi hemma hos Hans syster Britta och hennes Verner, de bodde i en härlig gård från 1900 mitt ute på landet. Underbara människor, varma och goa. Dessutom fick vi riktigt god mat och en massa dricka (de är ju danskar..) För att inte tala om lilla Tarzan, guud vilken härlig, vild liten tussboll. Var inte helt lätt att fånga honom på bild, då han flög runt som en duracellkanin..
Sälarna solar

Bästa bilden på Eva som Nicklas tog

Christians bild, som jag älskar!


Ha en bra eftermiddag. Jag och mamma åker till sjukhuset i Lund, kanske sista besöket för mig??


//Lillasyster
Foto | | 2 kommentarer |
Upp