lägenheten.

Tänkte börja med det som är enklast att skriva om, lägenheten.
Jag var inställd på att få en liten städskrubb att bo i, en dyr liten studentlägenhet på Campus, men så blev inte fallet. Som jag nämnde tidigare så knyckte jag åt mig den sista lediga lägenheten. En tvåa några minuter från Campus, i Nacksta. Jag visste inget om varken Nacksta eller om hur lägenheterna är, men det var inte mycket att välja mellan. Jag ringde direkt och gjorde en intresseanmälan (trodde jag) och tjejen på Mitthem berättade att hon gensast skulle skicka hyreskontraktet så jag kunde skriva på och skicka tillbaka. Snabbt och smidigt fick jag min lägenhet. Som jag känner nu skulle jag helst vilja bo på Campus, det känns mycket smidigare, nära till plugget, studentpubar, bibliotek osv. Men tydligen är Nacksta det största studentområdet, vilket känns lovande. Jag har försökt googla fram lite bilder på hur lägenheterna ser ut, men utan resultat.

Lägenheten är på 45 kvm och som ni ser har den balkong (!) vilket känns oerhört skönt. Den ligger på tredje våningen vilket också känns perfekt, lagom högt utan att få fönstertittare =) Eftersom den nya lyan är midre än min nuvarande är det dags att gallra lite bland mina möbler och prylar. Och för att inte tala om att jag behöver rensa garderoben! Vad jag är lite nervös över att att jag inte ser EN ENDA garderob, vilket kan leda till kaos. Nu har jag en bra klädkammare samt tre inbyggda garderober som rymmer galet mycket. Jaja, det viktigaste är ju att jag får med mig mina långkalsonger, tjucksockar och mössor! IKEA finns ju faktsikt i Sundsvall.

Haha, jag måste berätta något kul, på tal om IKEA. Som ni sett så har Fridas fina Marléne varit nere i skåne och hälsat på. Hon och hennes man bor i Östersund, ca 20 min från Sundsvall. När Frida berättade för henne att jag ska flytta utbrister hon

Åhhhh var roligt, då blir vu ju grannar!

Frida rynkar på ögonbrynen, grannar? Du bor ju i Östersund?
Ja, men det är ju jättenära! Vi åker dit när vi ska till IKEA.
Men det är ju 20 mil!
Ja, vaddå?

Verkar som att de norrländska milen inte är lika långa som de skånska??

Hur som helst, idag och igår har jag fått en hel del gjort, nästa alla punkter på min att-göra-lista är avbockade så nu är det dags att börja rensa här hemma, det är lika bra att börja i tid. Idag fixade jag min adressändring, och igår skrev jag på hyreskontraktet. Tre veckor går fort.Sundsvall. Jag kommer bo vid havet!


//Lillasyster
Vår vardag | | 3 kommentarer |

det går bra nu.

Blev just klar med de sista bilderna till Tamara. Fasen vad nöjd jag är.

Tydligen är jag inte den enda: ELIN DU ÄR BÄÄÄÄÄST!! har både Tamara och Priscilla talat om för mig. Alltid oerhört kul när alla blir nöjda, och extra roligt när de talar om det för mig. Om och om igen! Underbart! Haha!


Lite BTS. Tamy dubbelkollar makupen, Linda fixar ljuset och Priscilla klättrade i stora berg med gamla däck. (i 15 cm klack!)
Tack tjejer, ni är grymma alla tre!//Lillasyster


Linda, du får följa med till Sundsvall, det hoppas jag du har förstått, jag kommer inte klara mig utan min högra hand...
Foto | | Kommentera |

lycka!! 

Hemma igen efter en skön vecka på Gotland tillsammans med mina flickor. Tack tjejer!


Äntligen får jag berätta!! Jag har kommit in på min drömutbildning: Bildjournalistik

Utbildningen (den enda i Sverige) finns på Mittuniersitetet i Sundvall, vilket innebär att jag, under de närmsta tre åren kommer att vara Norrlänning - vilket är både skrämmande och ofattbart. Och galet spännande förstås! Mina tankar går i ett dygnet runt. Det är mycket som ska fixas på kort tid.

Som jag skrev på Facebook häromdagen:
Elin Jonsson Studentboende, uppsägningar, CSN, studiebidrag, studentkår, adressändring, försäkringar... etc. SPÄNNANDE!

Så fort jag insåg att jag hade blivit antagen slängde jag mig över morbror Lennarts dator (det är mysigt att ha en sommarstuga utan el, men inte alltid praktiskt..) och lyckades knycka den s i s t a lediga studentlägenheten i Sundsvall. Lägenheten ligger inte på Campus, men bara några minuter därifrån, mer om den någon annan dag.

Att ha en lägehetsom väntar på mig när jag kommer dit känns oerhört skönt. Dessutom hade jag faktiskt turen att få en tvåa också, vilket är få förunnat när man är student. Men som sagt, mer om det sen.

Kan ni förstå?? Jag ska läsa till Bildjournalist! Det är STORT!

Bildjournalistprogrammet – Sveriges enda bildjournalistutbildning på universitetsnivå
Nu 400 sökande!
Antalet sökande till vår utbildning ökar för varje år. I år är det över fyrahundra som har sökt utbildningen och därmed ochså fått arbetsproverna tillskickat sig. Den första juni är sista dag för inlämning och därefter börjar det stora jobbet med utgallringen av vilka de 30 studenterna, blir som börjar här till hösten.

Källa: www.bildjournalistik.com

När jag anmälde mig till utbildningen fick jag ett arbetsprov skickat till mailen. Alltså - alla sökande rangordnas enbart efter arbetsprov. Provet var uppdelat i två delar, en obligatorisk uppgift som var lika för alla sökande samt eget material. Jag vet att det är några som är lite nyfikna på mitt arbetsprov, så jag tänkte skriva lite mer om det en annan dag, och givetvis visa lite bilder. Jag har fortfarande svårt att förstå. Över 400 sökande, och jag, lilla Elin är en av de 24 lyckliga som blev antagen! Ni anar inte hur många gånger jag har kollat mina sidor på studera.nu. Hur många gånger jag har tänkt det måste ha blivit något fel? Hur många gånger jag väntat på ett mail i inboxen: Tyvärr har det blivit fel i årets antagningar... Men det är på riktigt. ANTAGEN.

Jag skulle kunna sitta här och skriva hela natten lång. Men just nu är jag så glad och uppjagad att jag får ta en bit i taget. Jag har varit frånvarande här på bloggen, men nu jäklar ska här skrivas. Om arbetsprov, utbildningen, planering, framtidsplaner.

Jag ska lämna mitt älskade Skåne, för Norrland. Norrland??! Jag avskyr snö. Jag avskyr kyla och jag avskyr mörka månader. Men jag kommer lära mig älska det. Skåne kan man lära sig leva utan, men min familj? Mina vänner? Mitt hjärta brister varje gång jag tänker på att inte kunna åka hem till Linda och äta jordgubbar en torsdagskväll. Att inte kunna springa in till Renée och snacka skit på nätterna. Jag kommer inte ha broschan ett stenkast bort och jag kommer inte kunna hälsa på finaste Syster-Yster när som helst. Vem ska hjälpa mig sätta upp hyllor och fixa balkonglådan? Men hörrni, det här kommer bli så jäkla bra. Det är jag säker på! Jag är så jäkla peppad!


//Lillasyster
Foto | | 9 kommentarer |
Upp