Skitdag.

Min nya, fina vinterjacka har dött. Och ingen är mer ledsen än jag. Mest för att jag älskade min varma, gosiga jacka som höll vind, vatten och kyla ute. Värst av allt är att mina varma jackor ligger hemma i Osby, vilket betyder att jag springer runt med min regnjacka. Inte så värst skönt, men vem vill köpa en ny vinterjacka i februari månad? Inte jag. Dessutom är det väl inte så lätt att få tag på nu? Förutom de fula stackarna som inte ens blev sålda på 70%-rean efter jul. Och så gick mina vinterskor sönder samma dag. Vafan? Samma här, vem fan vill köpa vinterskor i februari? Höstskorna får duga, tänkte jag, till jag kom på att ena skon saknar en klack ? Ja, det hände för ett tag sedan, men eftersom jag inte har haft någon användning av dem på ett tag har jag liksom glömt bort att fixa det. Så, nu springer jag runt med en sketen regnjacka och ett par gammla kängor, lagade med en hårklämma. Bra där. Utsänd från HD dessutom.
 
Herregud vad trött jag är. I dag har varit extremt. Vaknade dessutom med huvudvärk, och den har inte försvunnit, tvärtom. Runt 20-snåret bäddade jag ner mig i sängen, tillsammans med Yoshan, choklad, dator och massa vatten. Och väntar på att Fredrik ska komma hem. Han jobbar kväll denna veckan och det är världelöst. Jag har varit frusen och slö ett par dagar, men jag vägrar att bli sjuk. Jag vägrar i sten. Man kan faktiskt inte bli dålig under andra veckan på praktiken. På tal om praktik. Det är nästan så att jag vill bli sjuk imorgon, få en akut matförgiftning eller något, så jag slipper gå dit. Jag gjorde ett jobb i dag, ett jobb som gick åt helvete. Jag vågar inte öppna tidningen imorgon. Och tanken på att sisådär 100 000 hushåll kommer få tidningen imorgon. Alla på HD kommer undra vad det är för jävla stolpskott till praktikant de har fått.
 
MEN. Som vi fått lära oss på skolan. Det tråkiga med dagstidningsbranschen är, att om du gör ett toppenjobb kommer du bli hyllad en dag, sedan bortglömt. Men, samma gäller om du gör ett dåligt jobb, ingen kommer ihåg det dagen efter. Vi får hoppas att det stämmer. Helst glömd samma dag. Typ direkt.
 
Men jag gjorde ett roligt jobb också, jag följde med en av fotograferna, Stefan, på pressvisning för musikalen Carmencita Rockefeller. Det var skitkul! Jag ska utnyttja min roll på HD fullt ut under våren, när det kommer till konserter, spelningar och andra roliga jobb för nöje och kultur.
 
Två av bilderna från idag:
 
 
 
//Lillasyster
Vår vardag | | En kommentar |

Balans

Balans. Hur finner man det? Balans i livet liksom. Balans melllan jobb och fritid, krav och avslappning, träning och vila, slösa och spara, resa och vara hemma.
 
Jag är ju en person som gillar fart och fläkt. Jag blir uttråkad till tusen om det händer för lite, framför allt gällande jobb och to do´s. Någon sa en gång att uttrycket "full rulle" är Frida personifierad, och det stämmer bra. Så bra att jag tom hade det med i mitt cv ett tag, trots att det är lite kliché. 
 
Men jag gillar ju lugn och ro oxå! Att bara vara. En dag i hängmattan med en bra bok, eller en lugn promenad vid havet.
 
Hur hittar man den perfekta balansen?

//Storasyster
 
Träning & Hälsa | | En kommentar |

Schema

Schemat för kursen Extern Redovisning är tufft. Mycket att läsa, många uppgifter att göra, massvis med grupparbeten och flera delexaminationer. Tur att jag "står till arbetsmarknadens förfogande" och har så mycket tid, annars vet i katten hur detta skulle gå.
 
Bild 39. Tema 265, Schema.
Nikon D7000, Nikkor 24.70 f2,8
 
//Storasyster
365 foton 2013, Foto, Jobb & Skola | | En kommentar |
Upp