Den dagliga hygienen

På Gotland (och med Gotland menar jag i sommarstugan, Gotlänningarna själva gör ju som folk gör mest :)) är det ett litet projekt att duscha. Det, i sig, är ganska mysigt. Man kan inte ha bråttom, och det går inte vidare bra att skynda sig. Det får liksom ta den tid det tar, vilket är ganska befriande. Förmodligen för att det är så stor kontrast till hur vi har det hemma i vardagen.
 
Gör så här:
1. Hämta vatten i en stor panna
2. Sätt på spisen och värm (ca 15 min)
4. Hämta kallt vatten i en spann till duschen
5. Bär ut varmvattnet till duschen och blanda lagom varmt vatten i en balja
6. Tvätta dig! :)
 
 
I år har vi (läs: Morbror Lennart) byggt en ny fin modern (!) dusch. En fin stor en, med havsutsikt. Den gamla duschen vi fixade till för nåt år sen är myrockuperad. Man blir uppäten av myror när man försöker duscha, och det känns ju sådär...
 

Visst är den fin vår nya dusch?

 
Tanken är att vi ska sätta dit en pump och ett munstycke så att man kan får "rinnande vatten" i duschen. Jag ska bygga en bänk oxå där man kan sätta pannan och göra lite fint med ljus och annat pyssel. Och så ska jag hitta en fin korg att hänga upp där vi kan ha tvål, schampoo mm. Så länge funkar det med ett bord att ha prylarna på.
 
Vi måste ju ha nåt att göra nästa sommar oxå...
 
//Storasyster
 
 
 
Gotland, Inredning | | Kommentera |

Företagsekonomi

Nu är det dags att fortsätta målet på en civilekonomexamen!!
(jaja, man ska ju börja nånstans. Jag är väl klar 2034 :))
 
Förra hösten läste jag JÖK:en på 15 hsp, dvs juridisk översiktskurs. Den här hösten är det dags att gå på företagsekonomin! Den första delen av Företagsekonomi ska avklaras. Hela kursen är på 30 hp. Jag tänker ta 15 i höst och 15 i vår!
 
 
 
Idag har jag varit inne och registrerat mig på kursen, och fått massvis med info. Jag har egentligen bara en sak att säga - Det blir en KÖRIG höst! Men... Skam den som ger sig!
 


 
//Storasyster
Jobb & Skola | | Kommentera |

Prylbodarnas mekka

Gotland är Prylbodarnas Mekka! Det är aningens färre bodar öppna nu så här sent i augusti, men är man här i juli, då jädrans. Vi var ute på en liten tur häromdagen och prickade in hela 5 bodar! Favvis-stället är Prylboden i Burs, dit måste man bara åka om man är på Gotland!
 
 

Pastis-glas till Fi, 5 kr
 
Pastis-glas till Ch, 10 kr
 
Underbar skål, 50 kr
 

Undersidan på samma skål - Någon som har koll på denna konstnär?
Damen på loppisen pratade om att han har gjort fina spargrisar förr i tiden...
 
 
Tre st skålar, 60 kr. Älskar dem :)
 
//Storasyster
 
Gotland, Shopping | | Kommentera |
Upp