Holmhällar

Gotland, älskade Gotland. Vi har varit när i nästan en vecka nu, och jag känner mig så avslappnad att jag nästan har ont i kroppen!

Innan Lillstrumpa och mamma åkte hem, hade vi några mysiga dagar tillsammans på ön. Jag överlåter dock bloggande om detta till Lillstrumpa, då hon har massvis med fina och kul bilder :)

När Lillstrumpa och mamma hade åkt i söndags, tyckte mannen och jag att en liten tur på ön skulle sitta fint, så vi styrde bilen söderut mot Holmhällar! Vilket ställe! Vi har varit där massvis med gånger, men ändå var det nog först den här gången som jag verkligen insåg hur fint där är. Fast det blåste typ storm (skulle kunna tro att man är i Malmö!) var det mysigt ändå.
//Storasyster
Gotland | | 2 kommentarer |

hemma.

Jag älskar Gotland så galet mycket. Varje gång jag är där tänker jag alltid samma sak "varför bor jag inte här?". Varje gång jag sitter i bilen på väg hem värker mitt hjärta.

Kom hem igår och jag måste erkänna en sak. Borta bra, men hemma bäst. Det är knappt jag vill erkänna det men så är det faktiskt. Kanske är det just därför jag älskar det så mycket? Det är inte hemma. Det är inte vardag. Det finns inget bättre än somrarna på Gotland. Det är alltid året höljpunkt. Men. Gotland hade kanske inte varit lika kul om man jag hade bott där året runt? Det är lite som med jordgubbar, nypotatis och kräftor. Det hade kanske inte varit lika gott om man hade ätit det på vintern också? (okej, jordgubbar hade jag kunnat äta varje dag utan att tröttna)

Sommarkvällar i Skåne är minsann inte att underskatta!

I vanliga fall är jag en nattuggla. Kan sitta uppe hela nätterna utan problem. Men inte på Gotland. Där däckar jag i soffan runt 22-tiden. Ibland tidigare. Nu när jag är hemma igen trodde jag att allt skulle bli som vanligt, men tydligen inte. Jag hade tänkt sitta uppe halva natten och fixa med bilder och lite andra projekt, men mina ögon går i kors och hjärnan hänger inte med. När man måste göra om samma sak tre gånger för att hjärnan och fingrarna inte kommer överrens, då är det sängdags. Får gå upp i ottan istället. Synd, för annars är jag 100% mer fokuserad och kreativ på nätterna. Inga grannar som stör, ingen sol som lockar, ingen telefon som ringer. Bara en snarkande hund. Och en hjärna på högvarv. Men inte ikväll.

Har knappt hunnit gå igenom bilderna från veckan, men här är bild på hur en gotländsk ko på grönbete ser ut. Gräs är typ det godaste som finns, fast maskroser är inte heller så pjåkigt...//Lillasyster
Foto | | En kommentar |

hej världen.

En snabbhälsning från ett blåsigt Gotland. Har 48% batteri kvar på min dator. Dessutom har jag bara teckning när jag sitter på altanen = jag sitter invirad i en jäkla massa kläder och filtar, men ändå fryser jag snart häcken av mig, så det här få gå undan!

Råttebo har haft oinbjudna gäster under vintern. När jag öppnande skafferiet fick jag en våg av allergi, kolik och kvävningar. Fyyy fan vad RÅTTOR mögar ner. Och de har ätit upp allt de har kommit över. Pasta, jordnötter, socker, godis, krossade tomater you name it! Nasty! Stugan är nu sanerad och skafferiet är tomt. Det var bara till att slänga ALLT.

Kreativa systrar är båda rätt måna om hur vi ser ut. Kollar oss gärna en gång extra innan vi går hemifrån, tar tid på oss innan vi bestämmer vad vi ska ha på oss. Ska vi ut på lördagkvällen början vi fundera på vad som finns i garderoben redan gärna på tisdagen. Vi sminkar oss varje dag och fixar lite med håret. Men inte här inte. Här måste man passa in bland alla andra bönner.

Ni kanske kommer igåg det här inlägget.

Här är mitt bidrag:

Mamma - morgonrock från 1873, pyjamasbyxor och flipflop.


Elin - Tis: Uderställ, tjucksockar och foppatofflor
Ons: Pyjamasbyxor, tjucksockar och foppatofflor, idag en lite mer pimpad variant med blingbling.

Notera att det är inte mina foppatofflor som ni ser på bilderna. Hur smidiga de än må vara att hoppa i innan man springer ut till dasset skulle jag aldrig, aldrig någonsin införskaffa mig ett par så pass vidriga skodon.


Nu ska jag springa in och värma mig framför brasan. Hoppas att här är lite varmare i natt. Nog för att jag måste ha en svalt sovrum, men att behöva ha underställ, fleecetröja, tjucksockar och dubbla täcken är löjligt. Fick ett tips på Facebook: Ta hit en snäll karl. Någon frivillig?

//Lillasyster
Gotland | | 2 kommentarer |
Upp