juniminnen.

Jag har suttit med näsan i skärmen hela eftermiddagen (Yoshan orkar inte mycket mer än att ligga i soffan under en kall handduk stackarn) och sorterat bilder och skickat massa mail, bl a till folk i Vietnam. Aj hate to wrigt english e-majls to pepål who dont speek svenska. 
 
Jag skickade också iväg några bilder som jag tog på Cecilia och Tina på Gröna Lund när vi var i Stockholm i juni. Och så trillade jag över några (skitmånga) bilder jag tog på Kasper när jag var på Blidö i samma veva. Älskar när man gräver i arkivet och hittar bilder från stunder man glömt. Små fina stunder som får en att dra på smilbanden. Här är två såna stunder. 
 
 
 
 
  
(som vanligt slaktar blogg.se färgerna i bilderna... ) 
 
Och så slängde jag in av kusin Mauds katter också, för att hon är så söt.
 
 
//Lillasyster
Foto, Vår vardag | | Kommentera |

ny hemsida.

Jag fixar och pillar. Ändrar, byter, ändrar tillbaka. Formulerar meningar, gör bildurval, formulerar om, redigerar om. Så där har jag hållt på ett bra tag nu. Min hemsida ska fräschas upp, uppdateras och ändras om lite. Nu börjar jag tröttna på att ändra och ändra tillbaka, jag ska försöka bli klar med den så snabbt som möjligt. Men det är väl typiskt mig, blir aldrig 110% nöjd. Men, skitsamma. He ger se, som vi säger i Norrland.
 
I alla fall. Häromdagen gick jag och Fredrik ner till ängarna vid havet för att ta några nya porträtt på mig till hemsidan, och jag blev faktiskt riktigt, riktigt nöjd. Jag valde den bästa fotografen helt enkelt. Och såklart den bästa tidpunkten för sommarplåtning. Runt 20.30-tiden. Ljusporr utan dess like. Så, dagen till ära bjuder jag på ett smakprov och ett ordentligt ego-inlägg.
 
 
 
 
 
 
©Fredrik Jalhed
 
//Lillasyster
 
Foto, Vår vardag | | En kommentar |

Abstinens

Det här med mobiltelefonen som sitter klistrad i näven på en. Och att man (läs: jag) kollar facebook och Instagram ungefär 200 gånger om dagen (nä, inte riktigt, men lätt 15 ggr iaf). Det är faktiskt inte ok.
 
När vi fick barn bestämde jag mig för att inte bli en mobil-morsa. Ni vet en sån som sitter med ungen i knät men inte har en aning om vad hen gör för att hon är 100% fokuserad på sin mobilskärm. Jag tycker nog att jag lyckats hyfsat bra. Såklart svarar jag (ibland) om det ringer, och sms skickas iväg. Dessutom tar jag många bilder med luren. Men jag undviker facebook, bloggar, Instagram och sånt när bebisen är vaken. När han sover däremot, DET är en annan femma. Då missbrukar jag internet. På en absurd nivå.
 
Mobilen, mobilen, mobilen...
 
 
Nu är det slut med det. Och bästa sättet att sluta - på landet såklart, där täckningen är lika med värdelös. På sin höjd når vi 3G med en plupp (annars oftast bara "edge"), så att försöka komma ut på nätet är bara att glömma. Iaf om man som jag, använder mig av Tele2. Telenor funkar aningen bättre, därav detta och andra blogginlägg.
 
Lämpligt nog tog mitt internet dessutom slut häromdagen, dvs det som ingår i mitt abonnemang. Först tyckte jag att det var bra, för det gör liksom det hela enklare. Men vid närmare eftertanke, så..njae, inte så bra ändå. Jag använder det ju till mer än bara "dumma" saker, t ex karta om vi är ute och kör, och öppettider för Systembolaget och annat viktigt :) Så nu köpte jag ändå till lite nät.
 
Reglerna: Facebook får kollas max två gånger per dag. Instagram samma sak. Och bloggar, de läser jag typ inte alls. Det finns faktiskt tidningar och böcker, vilket är mycket trevligare (ja, bortsett vår egen blogg då :))
 
//Storasyster
Vår vardag | abstinens, internet | | Kommentera |
Upp