Sjukstuga

I söndags hade vi sjukstuga hemma. Så pass mkt att det slutade på akuten framåt kvällskvisten.
Liten snorig, febrig och hostig fick svårare och svårare att andas under dagen och när jag kom hem efter en sväng på gymmet var han helt utslagen i soffan. Vi ringde 1177 och fick rådet att ge vatten och alvedon, jovisst, lycka till med det! Vi tyckte inte som dom tack och lov, så vi körde in till akuten. Och det gjorde vi rätt i.
Kasper hade en andningsfrekvens på ca 65 (dvs 65 andetag per minut, alltså mer än ett per sekund) och en syremättnad på 88 (den ska ligga på 98 som lägst). Så det var ju inte så konstigt att han var dåsig. Han fick ju inget syre stackarn :(
 
Inte ens glass ville han ha, vår lille plutt...
 
Men efter en minuts andning med medusin blev mr K-man lite piggare och vi hade lekstund :)
 
 
Vi blev oerhört väl omhändertagna av sjuksköterskorna Åsa och Gunilla och doktor Cecilia. Vi fick andas i mask och ta blodprov, vi fick en tops nerkörd i halsen och så fick vi visa doktorn bröst och rygg så hon kunde lyssna. Kasper var en riktig hjälte fast att han mådde så dåligt.
 
Efter tre timmar på akuten fick vi äntligen åka hem, via apoteket såklart. Nu har vi en inhalator med mask som används några ggr per dag. Det känns tryggt att ha den hemma för framtiden oxå, ifall det blir jobbigt för honom att andas igen. Förkylningsastma är diagosen, även om man egentligen inte får lov att kalla det så förrän det hänt vid upprepade tillfällen. Men symptomen är iaf desamma. Svårt att andas i samband med förkylning och hosta.
 
Maaat!
 
Gissa om liten var hungrig när vi kom hem. Efter att inte ha haft ork att varken äta eller dricka på hela dagen åt han som en långtradarechaffis och drack som en kamel. Underbart att se <3
 
Måndag och tisdag fick Kasper stanna hemma med pappan, men nu är det full fart på Föris igen! Herrejösses vad snabbt de återhämtar sig de små liven. Själv hade man väl varit sängliggandes fortfarande.
 
//Storasyster
Kasper | akuten, andning, förkylningsastma, sjuk | |
Upp