Hablingbo Creperie

Hablingbo Creperie fick som vanligt både ett och två besök i sommar. Jag, min vana trogen, väljer alltid "Maxa", en galette med kallrökt lax, sallad och romsås. Ch valde "Bonden" senast, en galette med rökt sidfläsk, kokt nypotatis och sås. Den såg riktigt smarrig ut. Kasper, den lille filuren, som dissar mina pannkakor (!) (och andra typer av galetter och crepes) får istället hemgjorda chicken nuggets och pommes. Alla nöjda, alla glada.
 
Skillanden mellan galetter och crepes, för er som inte vet, är att galetter är gjorda på bovete och är mer matiga - dvs används till varmrätter. Crepes är gjorda på vetemjöl och används till desserter, typ crepes med socker och smör, eller med sylt på, det är nästan som en pannkaka.
 
Maten glömmer jag ta bilder på såklart, jag är alltid för hungrig när vi får in den. Men en "famfie" fick vi iaf till :)

 
Familjen Perche
 
Sista gången vi var där i år gjorde oss kända på stället genom att få några utbrott pga sugrör som inte samarbetade eller mat som var för varm. När detta väl var avklarat slängde vi ett glas i stengolvet bara för att garantera att alla på hela restaurangen skulle lägga märke till oss...
 
Att äta ute med barn alltså, vilket äventyr!
 
Creperiet är dock finfint, för vid uterserveringen på baksidan (där vi bett om att få bord) finns en stoor sandlåda, en boulebana och en rutschkana = barnen roar sig friskt. Man kan alltså i godan ro (njaee) sitta på sin ända och dricka sitt kaffe med full uppsikt över mini. Skönt!
 
 
//Storasyster
Gotland, Mat & Vin | Gotland, Hablingbo, Ledig, Semester, creperie, crepes, familj, galetter, nästansomifrankrike | |
Upp