Sockerkaka

I går var Mamma & Hans på besök för att dumpa Lillstrumpas loppis-prylar här (som jag lovat sälja åt henne).
Vi mös med fika i soffan. Perfekt söndag!


Hans & Mamma



Jag bakades Leilas sockerkaka med en liten twist a la Fi!



Leilas sockerkaka:
3 ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt (tips från mig: Använd ballongvisp)
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, bakpuler och salt och vänd försiktigt ner i smeten (Tips från mig: Sikta ner det i smeten)
5. Häll smeten i en smörad och bröad form
6. Grädda i mitetn av ugnen i ca 25 min. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett galler (tips från mig: Galler är bäst om ni inte ska äta kakan på en gång, då undviker man att den blir allför geggig i botten)

Nu tyckte jag att det var lite trist med "bara" kakan som den var, så jag tillsatte lite äpple m kanel:
1. Skala och skär två äpplen i ganska små bitar
2. Blanda äppelbitarna med 2 msk socker och 2 tsk kanel. Lägg ner blandningen i formen där smeten redan är ihälld, och "gegga" runt så att äpplet kommer under smeten
3. Sen in i ugnen som ovan, ca 25 min

//Storasyster
Mat & Vin | |
#1 - - Tess:

Ingen fara, jag var ju själv busy i telefonen och blev därför helt disträ! :D



Hoppas vi ses på ett träningspass någon gång!!



Kramis

#2 - - Lina gotland:

jätte fin bild på irja o hans.

Upp