Muggarna

Vi har just nu en pågående kris i maison Perche. Min kära make menar att vi har för många muggar. För många?! Man kan ju aldrig har för många muggar. Han har ju en skruv lös :)
Ja, ok. Det ÄR trångt i skåpet. På en galen nivå faktiskt. Man får liksom leka lego med muggarna för att få in alla, och sen ber man till Gud att ingen ska ramla ut nästa gång man öppnar skåpet.
 
Mitt mugg-motto lyder "Stor på morgonen, liten på kvällen". Ch tycker att detta är oerhört komiskt, men det finns en logik. Jag lovar. På morgonen är man ofta trött, och behöver en STOR varm mugg te. På kvällen vill man mer ha en te på maten liksom. Då räcker det med en liten mugg (dock med det inte sagt att man inte kan fylla på den. Flera gånger).
 
Här är några av mina favvis-temuggar.
 
Etelhems krukmakeri

 
Oxenblå
 
Rörstrand
 
Den vita har jag fått av min kära man. Den kommer ifrån Etehems Krukmakeripå Gotland (för övrigt ett av mina absoluta favvis-utflyktsmål på ön) är nog den absoluta favvisen. Den stod på andrasorteringshyllan pga att lasyren har runnit ner i muggen. Men jag gillar det, det gör den speciellt. Inte som alla andra :) Den är ju för övrigt så mycket använd att märkena från teranden inte går bort i disken längre...
Den andra morgon-favvisen är ny, från Oxenblå. En för tidig födelsedagspresent till mig själv som jag köpte på Saluhallen i Höganäs förra veckan.
Sist men inte minst har vi Rörstrand. Också nya favvisar från Höganäs. Andrahandssortering ftw. 74 kr per mugg!
 
 
 
Kvällsmuggar från Lillstrumpa
 
Mamma och pappa
 
De båda mindra muggarna är kvällsfavvisar jag fått av Lillstrumpa. Blommorna är de absoluta favvisarna, och de används så gott som varje kväll. De är köpta i en liten söt butik i Hablingbo på Gotland, och jag tror inte att de går att få tag på fortfarande. Den silvriga är helt magisk att dricka ut. Dessutom är de så små att man kan ha dem som glöggmuggar på vinternn oxå. perfekt!
Och så har vi ju våra nya favvisar. Mamma och Pappa. Dem köpte vi på Coop i Krstd för lite sen för 10 kr styck!
 
 
Men! Man kan ha muggar till annat än dryck, har ni tänkt på det? Speciellt stora muggar. Jag äter t ex frukost ur mina stora muggar. Och så brukar jag ha dem till såser, dressingar och annat.
 
Frukost i två olika muggar
 
Den brun/gula keramikmuggen är från Grötlingbo Krukmakeri på Gotland, där finns helt magiska saker. Kolla det här inlägget från i somras så får ni se.
Den rosa muggen är en de första muggar jag köpte till min samling. Den är från en butik på Österlen som jag inte minns namnet på, men mysig är den. Och det finns ett mysigt café där oxå! Muggen var dyr som snus, över 200 kr. Men det var den värd :)
 
//Storasyster
Dagens mugg, Inredning | Keramik, mugg, muggar, oxenblå, rörstrand | | Kommentera |
Upp