Kajpsoppa

Igår var vi hos mormor och käkade kajpsoppa, det är nog något av det godaste som finns att äta. Alla kategorier!
För alla icke-gotlänningar (ja om vi sommargotlänningar nu får lov att kalla oss det) så är Kajp en sorts vild purjolök. God som attans är den, och minst lika svår att hitta och plocka... Det går att köpa för en hiskelig summa pengar, men det är ju inte lika kul som att plocka den själv.

Hackat ägg ska man ha i soppan. Och förresten, se ni? Här på Gotland har vi ägg i alla färger. Tom gröna!
Det är, enligt mormor, en speciell sorts hönor som värper gröna ägg. Coolt va?


Visst ser det gott ut?
Kajpsoppa med hackat ägg och knäckemacka med kassler till. Åhh!


Sötaste gudbarnet i världen (inte alls partisk); Minja!
Det var inget fel på henns aptit, hon ville ha hur mycket "sås" som helst...


Bästaste sötaste finaste mormor!


Idag är sista dagen på världens vackraste ö, för den här gången. Längtar tills i juli, det är faktiskt inte så många veckor kvar dit...

Nu är det dags att ta tag i städning och packning, säga hejdå till mormor och sen göra stan (Visby) några timmar innan båten går hem kl 17.


Soliga Gotlandskramar
//Storasyster
Gotland | |
#1 - - lina:

vilka fina bilder på minja o hella..

ses i juli

#2 - - Lillasyster Elin:

Fina mormor, hyr lyckas du fånga henne på bild utan att hon gör massa grimaser eller svär åt dig?? Bara några veckor kvar, sen är vi där =)

#3 - - Fi:

Haha, Elin man får göra det i smyg. Såfort hon ser att man fotat är det ju kört.

Eller så säger man: Näääeee då, jag fotar bara dina händer (eller nåt i den stilen)...

Upp